GYIK

Kérdés: biztonsági hevederzetek, munkaövek időszakos viszgálatával is foglalkoznak?

Válasz: Cégünk foglalkozik zuhanásgátló védőeszközök (teljes testhevederzetek, munkahelyzet-beállító övek, kikötő- és toldatkötelek, zárkapcsok, visszahúzható típusú zuhanásgátló eszközök, stb.) időszakos felülvizsgálatával. A vizsgálatokat akkreditált laboratóriummal végeztetjük, mely akkreditáció lehetővé teszi bármely gyártó eszközeinek jogszabály szerinti felülvizsgálatát.

 

Kérdés: az időszakos felülvizsgálatokat milyen időszakonként kell elvégeztetni?

Válasz: a zuhanásgátló védőeszközök laboratórium által végzett időszakos biztonságtechnikai felülvizsgálatát a gyártó utasítás alapján túlnyomóan évente szükséges elvégezni. Egyéb gyártói előírások, belső munkaáltatói szabályzatok ennél rövidebb időtartamot is meghatározhatnak.

 

Kérdés: porral oltó készülék karbantartását milyen időközönként szükséges elvégeztetni?

Válasz: a mindenkor hatályos Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásai a mérvadóak, alapkarbantartást jelenleg évente szükséges elvégeztetni. Cégünk vállalja a szóban forgó karbantartások elvégeztetését. Kedvező árainkról érdeklődjön munkatársainknál!

 

Kérdés: Cervinka típusú tűzoltó készülékek forgalmazhatóságáról szeretnék érdeklődni. 

Válasz: a Cervinka típusú tűzoltó készülékek szabadon forgalmazhatók Magyarországon, a korábbi termékvisszahívási cserefolyamattal érintett 2007-2011 között gyártott, a gyártó által időközben ki nem cserélt készülékek gyártástól számított 5 évig szabadon használhatóak, az OTSZ által előírt éves alapkarbantartásra vonatkozó előírások korlátozás nélkül elvégezhetőek ezeken a készülékeken.
Amennyiben Önnek 2007-2011 közötti gyártású a gyártó által időközben ki nem cserélt készüléke van, kérjük vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot a további információ érdekében!
A termékvisszahívási cserefolyamat során a gyártó által kicserélt készülékeket illetően és a 2011 után gyártott készülékekre vonatkozóan korlátozás nincs, szabadon forgalmazhatóak és karbantarthatóak.  

 

Kérdés: a védősisakokat szükséges-e időszakosan felülvizsgáltatni?

Válasz: Nem, a védősisakok a gyártástól számított gyártó által előírt kihordási időtartam alatt használhatóak. Mint a többi védőeszközt, sérülés esetén, amennyiben a védelmi képességét elvesztette le kell selejtezni.

 

Kérdés: permetezéshez szeretnék légzésvédőt vásárolni, milyen típust vegyek?

Válasz: a konkrét vegyi anyag ismeretében kérjük vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot a pontos szakmai információ érdekében!

 

Kérdés: mennyi garancia van az Önöknél vásárolt lábbelikre?

Válasz: a lábbelikre a jogszabályban előírt szavatossági időtartamot biztosítjuk vásárlóink számára, rendeltetésszerű használat mellett 6 hónapon belül jelentkező hiba esetén a letisztított lábbelivel kérjük keresse fel szaküzletünket a korrekt ügyintézés érdekében!

Preventer Kft. © Minden jog fenntartva.